Kisareissu päätöksessään, uutta kisaa heti tiedossa

Kirjoitan tätä tekstiä Finnlinesin laivalla matkalla Suomeen, Naantaliin noin tarkemmin. Noin viiden tunnin kuluttua olen jo onnellisesti kotona. Kisareissu on ollut pitkä, mutta erittäin onnistunut ja kasvattava vaikka tulokset eivät ole mitään ensiluokkaisia olleetkaan.

Viimeisin kilpailu Tanskassa, jonka nimi oli kaikessa yksinkertaisuudessaan Kitchen Joy Championship – Powered by BHJ & CPF, tuotti parhaimmat kierrostulokset, mutta jatkopaikka jäi taas haaveeksi, koska kilpailun taso oli jopa yllättävän korkea. Cut-raja asettui tulokseen -3 kahden kierroksen jälkeen, kun oma tulokseni oli +3. Olisin olettanut ennen kilpailua, että jatkoonpääsyyn olisi riittänyt hieman heikompikin tulos, sillä linkstyyppinen kenttä sijaitsi meren rannan lähettyvillä ja tuulta oli luvattu kisapäiviksi ihan riittävästi ja pituuttakin oli hieman vajaa 6500m.

Tuuli oli läsnä siis koko kisan ajan ja se tuotti itselleni hieman ongelmia varsinkin lähestymisten kanssa. Oli vaikeaa saada pallo riittävän lähelle reikää, kun tuulen voimakkuuden arviointi oli hieman hakusessa. Sitä on kai tullut pelattua viime aikoina lähes tyynessä kelissä, kun heti tuulen noustessa olin ”aika kuutamolla”.

Kenttä, H.C. Andersen Golfklub, ei ollut mikään ihan tavallinen puisto- tai niittykenttä, vaan suunnittelija oli hakenut selvästi vaikutteita linksgolfista. Kaikki kentän bunkkerit olivat pieniä ns. potbunkkereita. Väyläbunkkerit olivat siis oikeasti esteitä normaaleihin suuriin ja mataliin bunkkereihin verrattuna. Itse en vieraillut koko kilpailun aikana kertaakaan bunkkereissa, joten siinä yksi positiivinen asia.

Kenttä oli myöskin hieman kaksijakoinen vaikeusasteen mukaan, koska kentän alkupuolisko, varsinkin kuusi ensimmäistä reikää, oli selvästi loppupuoliskoa vaikeampi. Vaikeutta lisäsi se, että alkuun pelattiin vastatuuleen ja ohjelmassa oli muutama pitkä par-4 -väylä.

Ensimmäinen kilpailupäivä

Pääsin kentälle aamun toisessa ryhmässä ykköstiiltä. No, tuloksellisesti pelasin ihan ok peliä ja luulinkin ensimmäisen kierroksen (+1) jälkeen, että olisin lähellä cut-rajaa. Luulo osoittautui hieman vääräksi, kun pelaaja toisensa jälkeen paukutti kunnolla ”pakkaselle”. Lopulta olin kolmen lyönnin päässä rajasta, mutta toivo eli kuitenkin…

Kitchen Joy Championship, ensimmäinen kierros
Kitchen Joy Championship, ensimmäinen kierros

Toinen kilpailupäivä

Nyt oli selvää, että kovaa pitää mennä, sillä arvioni oli, että cut-raja tulee olemaan -1 ja -3 välillä. Yritin kuitenkin pelata ihan omaa peliäni, sillä sorruin varsinkin alkukaudella pelaamaan liikaa tuota rajaa vasten/varten.  Lähtö oli kymppitiiltä puolen päivän jälkeen ja fiilis oli hyvä edellispäivän kierroksen jäljiltä. Olin pitkästä aikaa vielä siinä asemassa toiselle kierrokselle lähdettäessä, että kaikki oli omissa käsissä.

Kierros lähti ihan mukavasti liikkeelle par-tuloksia tehtaillen. Lähestymiset jäivät yleisesti ottaen sen verran kauas, että birdien tekeminen oli aika vaikeaa. Muutama bogey tuli korttiin hieman epätarkkojen lähestymisten ja heikohkojen chippien jälkeen, joukkoon mahtui myös muutama hyvä ”seivi”. Birdiehanat aukesivat vasta kahdella viimeisellä reiällä, mikä oli tämän kisan osalta liian myöhään, mutta lämmitti kyllä itseä ihan mukavasti.

Kitchen Joy Championship, toinen kierros
Kitchen Joy Championship, toinen kierros

Kilpailusta jäi päällimmäisenä mieleen ihan hyvä puttaaminen. Putteja kertyi 29+31 eli 60 kappaletta. Määrä on jo ihan kohtuullinen, varsinkin kun vertaa siihen, että kahdella edellisellä viikolla putteja oli molemmilla kerroilla kymmenen enemmän! Yhtään kolmen putin griiniä ei tullut ja taas mentiin koko kisa yhdellä pallolla.

Kitchen Joy Championship – Powered by BHJ & CPF tulokset

Uutta kisaa heti tiedossa

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja seuraava kisa onkin jo heti maanantaina 22.9 Pickalassa. Siellä pelataan ensi vuoden Nordic Golf Leaguen pelioikeuksista ja puolustan kisan voittoa. Kyseessä on karsinnan ensimmäinen vaihe ja kilpailun kahdeksan parasta etenee karsintafinaaliin, joka pelataan lokakuun puolella Tanskassa.

Nordic Golf League Qualifying School Stage 1 Finland, tulosseuranta

Ja ehkä vielä samantien takaisin Ruotsiin?

Olen myös ilmoittautunut seuraavaan Nordic Golf Leaguen kilpailuun Ruotsiin, Göteborgin lähelle. Kisa on toinen neljästä ”Freja Final Four” -sarjan kisoista ja kisaan otetaan nyt PGA Tourin malliin normaalia pienempi fieldi, 120 pelaajaa. Äsken tulleen pelaajalistan mukaan olen kolmannella varasijalla ja aika lähellä pelipaikkaa. Kisaan näytti olevan vielä kolme villiä korttia ja jos nuo jäävät jakamatta, niin nousen mukaan.

Lindahl Masters, jonotuslista lauantaina 20.9 klo 14.30
Lindahl Masters, jonotuslista lauantaina 20.9 klo 14.30

Jos siis pääsen mukaan tuohon kisaan, jatkuu matkani Pickalan kisan jälkeen taas takaisin Ruotsiin pikaisella aikataululla.

Tukea bägilätkän avulla

Muista myös hankkia oma Brunou-bägilätkä nimmarin kera, jos sellaista et vielä omista. Sen hinta on ainoastaan 30 euroa ja sillä pääset tukemaan loppukaudeksi minua! Tilauksen voi tehdä suoraan näiltä sivuilta täältä tai sitten Facebookin, Twitterin, sähköpostin, puhelimen tms. välityksellä. Turun seudulle voin toimittaa lätkät perille ja muualle postitan.

Kiitos tietysti kaikille jo minua tukeneille! Hyvää golfkauden jatkoa ja kiitos kun luit tämänkin kirjoitukseni!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggaajaa tykkää tästä: