Testaa oma tasosi ja seuraa kehitystä

Trackmanin ohjelmiston avulla on helppoa testata omia taitoja ja seurata kehitystä. Testitulos näkyy suoraan numerona (0-100) ja omaa kehitystä on helppo tarkastella vertailemalla testituloksia toisiinsa. Testiraportti lähetetään aina automaattisesti testatun sähköpostiin, joten raporttiin voi perehtyä tarkemmin vaikkapa kotisohvalla.

Tässä esittelyssä kaksi testiä, jotka voit tehdä AGN-simulaattorissa. Testejä varten ohjelmistoksi pitää vaihtaa Trackman Performance Studio (TPS).

AGN-pelitesti

Tämä testi löytyy Trackmanin ohjelmiston ”Test Center” -osiosta ja on suunniteltu erityisesti pelinomaiseksi testiksi. Testi sisältää yhteensä 36 lyöntiä (18 kertaa avaus ja lähestyminen). Lähestymismatkat on jaoteltun kolmeen eri kohderyhmään ja niiden mitta on 40-160m välillä. Jokaisen lähestymislyönnin matka on satunnainen, jotta testituloksiin tulisi mukaan myös taito lyödä tarkkoja mittoja.

Lyönnit pisteytetään asteikolla 0-100. Avauksissa tärkeää on kokonaismitan lisäksi myös se, kuinka paljon pallo päätyy kohdelinjasta sivuun. Trackmanin testikannasta löytyy neljä eri vaihtoehtoa draivien pisteytyksiin ja tähän testiin on valittu toiseksi vaativin vaihtoehto.

Lähestymisten osalta pisteytys muodostuu siitä kuinka kauaksi annetusta kohteesta pallo tulee alas. Pituus- ja suuntakontrolli ovat yhtä tärkeitä, mutta rullausmatkalla ei ole merkitystä lähestymisten pisteytyksessä.

Testin lopputulos on keskiarvo kaikista pisteistä eli välillä 0-100. Jokaisen eri kohderyhmän pistekeskiarvo on myös näkyvillä ja eri etäisyyksien mahdolliset erot tulevat näkyviin. Loppuraportissa kerrotaan myös suoraan se, mitä tasoitusta kyseinen tulos vastaa.

Esimerkki loppuraportissa näkyvästä pistemäärästä
Esimerkki loppuraportissa näkyvästä tasoitusarviosta (perustuu testin pistemäärään)​

Combine-testi

Tämä testi on Trackmanin standarditesti ja se löytyy ohjelmiston päävalikosta. Testi sisältää yhteensä 60 lyöntiä ja testissä lyödään aina kolme samanlaista lyöntiä peräkkäin ennen kuin siirrytään seuraavaan kohteeseen. Kohteita on yhdeksän eri lähestymismittaa välillä 55-165m ja draivi. Testissä tehdään kaksi kierrosta, joten jokaista kohdetta kohden lyödään kuusi lyöntiä.

Testin lopputulos on keskiarvo kaikista pisteistä eli välillä 0-100. Tässäkin loppuraportissa kerrotaan myös suoraan se, mitä tasoitusta kyseinen tulos vastaa.

Combine-testin loppuraportin piste-erittely kohteittain

Kysy lisää!

Mikäli haluat tietää lisää oman tason testaamisesta tai haluat apua testien tekemiseen, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Close Menu