Kisa-analyysi, mukana myös alkukauden kohokohdat

Vuosi on nyt suunnilleen puolivälissä ja kentät loistavassa kunnossa. Olen ehtinyt pelata tähän mennessä kahdeksan kilpailua, joista kolme ensimmäistä Ruotsissa, neljä seuraavaa Suomessa ja viimeisin kilpailu viime viikon lopulla Virossa.

Kaikki kisakentät ovat olleet hienossa kunnossa ja olosuhteet pelialustan osalta todella hyvät. Sää ei ole ihan joka kerta suosinut, sillä vettä on tullut taivaalta välillä ihan kunnolla ja jopa koko kierroksen ajan. Varsinkin Peuramaalla pelatun Finnish Tourin kisan aikana ei itselläni tainnut olla kentällä yhtään hetkeä, jolloin vettä ei olisi satanut.

Tulosten valossa kausi on edennyt surkeasti. Kisoista ainoastaan yksi on sujunut hyvin, Gränna Open, josta yhteistuloksella -2 irtosi kolmas sija. Virossa tein kauden ekan cutin ja olin 13., joten kai se pitää laskea mukaan vielä kohtuulliseksi suoritukseksi. Muut kuusi kisaa saavat itseltäni arvion surkea, sillä tulokset ovat pyörineet lähellä 80 lyönnin rajaa.

Omasta mielestäni tulokset ovat olleet selvästi huonompia kuin mitä omalla lyömisellä/lähipelillä pitäisi saada aikaiseksi. Harjoituskierrokset sujuvat pääsääntöisesti selvästi kisakierroksia paremmin ja toukokuun lopulla päätinkin ryhtyä toimeen asian suhteen ja hain apua henkisen valmentajan kautta. Oireenani oli se, että huonot suoritukset tuntuivat ruokkivan lisää huonoja suorituksia ja siitä tilasta oli lähes mahdotonta päästä pois kierroksen aikana. Pari tapaamista ja hieman sähköpostiviestintää mental coachin kanssa on jo auttanut ja nyt on jo joitakin työkaluja pääkopassa parantamaan kisasuorituksia.

13244657_632832153540786_3273789501649973952_n (1)

Mitä muuta on sitten jäänyt mieleen alkukaudesta? Tässä muutamia highlighteja ja muita huomioita:

  • – Aloitin kilpailukauteni tap-in -birdiellä, mutta olin heti kaksi lyöntiä perässä pelikaveriani, joka teki samalla reiällä albatrossin!
  • – Örebrossa satoi lunta 28.4 kilpailua edeltävänä iltana
  • – Voitin Gränna Openissa European Tour -voittaja Oskar Henningssonin
  • – Nordcenterin kilpailu sisälsi kolme upotusta griinin ulkopuolelta, muut kisat yhteensä kaksi upotusta
  • – Ajoin Paltamosta kotiin asuntoautolla yhdellä pysähdyksellä (Kuopiossa) aikaan 8h 30 min
  • – Pelasin Virossa koko kilpailun, siis 54 reikää, samalla pallolla! #Mizuno
  • Puttikeskiarvo kisoissa on 29,8 per kierros ja up’n’down-prosentti 62%
  • Rangaistuslyöntejä on kertynyt peräti 26 kpl, joista suurin osa on tullut avauksista (lasken outista kaksi rankkua)
  • Tarkin maila lähestymisissä prosentuaalisesti on ollut rauta-9, keskimäärin viisi prosenttia eli noin kuusi metriä reiästä
  • – Kisakenttien keskimääräinen pituus on ollut 6217 metriä ja upotettujen lyöntien yhteismitta on tähän mennessä tasan 343 metriä

 

Kauden seuraavat kilpailut ovat vielä vähän hakusessa, sillä oma medical extension -kategoriani ei riittänyt Finnish Tourin reikäpeleihin ja seuraava kotimainen kisa taitaakin olla vasta elo-syyskuun lopussa Nordic Leagueta Ahvenanmaalla. Jos jollakin on jotakin hyvää vinkkiä sopivista kisoista, niin saa mielellään vinkata!

Mahtavia pelejä Suomen suvessa!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggaajaa tykkää tästä: