Maaliskuun kuulumisia

Aurinko paistaa ulkona, mikä sen mahtavampaa golfarille! Kohta taas päästään Suomessakin kentälle. Mutta miten tulevaan kauteen on valmistauduttu? Viimeisimmästä kirjoituksestani on vierähtänyt jo useampi kuukausi, joten tässä tarinaa omasta talveltani eli off-seasonista.

Ensimmäiseksi todettakoon, että vasen peukalo on täydessä iskussa. Mitään vaivoja ei ole ollut sen jälkeen, kun lokakuussa pääsin taas aloittamaan lyöntiharjoittelun. Salilla olen myös jättänyt neopreenituen pois jo tammikuun alussa.

Fysiikkaa olen harjoitellut Leaf Areenan salilla elokuusta lähtien Hemmo Kuusiston opastuksella ja hänen tekemillä harjoitusohjelmilla. Ainakin omasta mielestäni harjoittelu on tuottanut tulosta, voimatasot ovat nousseet ja se on näkynyt myös Trackman-mittauksissa golfhallin puolella. Nuorempana saliharjoittelu ei ollut se minun juttuni ja nyt sitten hieman varttuneempana yritetään kiriä vuosia kiinni.

Vaikka pääsin syksyllä loka-marraskuussa pelaamaan yli 20 kierrosta, oli silti takaraivossa pieni kysymysmerkki (ei tatuoitu eikä huistenleikkuulla muotoiltu) omasta suoritustasosta ja peukalon kestävyydestä. Tuo kysymysmerkki on nyt siis häipynyt ja sen häivytti parhaiten Floridaan suuntautunut harjoitusreissu. Olin Palm Beach Countyn alueella treenaamassa 17.12 – 29.1 eli noin kuuden viikon ajan. Mikko Ilonenkin oli samaan aikaan joulukuussa paikalla, mutta Ilosen kanssa en päässyt samaan aikaan samalle kentälle vaan oli tyydyttävä tällä kertaa toiseen Lahden Golfin kasvattiin, nimittäin vanhaan pelikaveriini Kimmo Kemppiin.

Harjoitusleirillä keskityin tuntuman hakemiseen varsinkin lähipelin osalta ja tietysti myös peruslyönnin tason nostamiseen. Avaukset ja lähestymiset olivat hyvää suurimman osan ajasta, mutta lähipelin osalta parhaimmat suoritukset tuli tehtyä harjoitusalueilla. Täten tulosten valossa huipputulokset jäivät saavuttamatta, mutta ne onkin hyvä säästää tulevan kauden kilpailuihin.

Hieman tunnelmia Floridan harjoitusleiriltä
Tunnelmia Floridan harjoitusleiriltä

Suuret kiitokset Floridan reissun peliseurasta ja kaikesta muusta: Marika, Kari, Päivi, Timo, Marju, Linda, Markus, Pekka, Alpo, Seija ja muut nimeltämainitsemattomat!

Floridasta palattuani olin hetken aikaa ties millä aikavyöhykkeellä. Hauskin tapaus oli paluuta seuraavana päivänä, kun menin klo 16.45 väsyneenä yöunille ja toivoin nukkuvani seuraavaan aamuun. Heräsin pirteänä ja hyvin levänneenä, oli pimeää, joten oletin heränneeni hieman aikaisin aamulla. Kellon vilkaisu paljasti kuitenkin totuuden hyvistä ja pitkistä yöunista, vielä ei ollut edes vuorokausi vaihtunut, vaan kello näytti lukemia 21.15! Siinä tuli sitten koko seuraava yö valvottua, mutta kyllä se vuorokausirytmi lopulta palasi suomalaiseen versioon.

Helmi- ja maaliskuussa on saliharjoittelu jatkunut aktiivisena, lyöntiharjoitteluakin on ollut ohjelmassa. Lisäksi olen päässyt tekemään jonkin verran Trackman-mittauksia. Omaa tekemistäni mittaan lähes koko ajan ja Trackman-numeroiden mukaan lyönti on kyllä kehittynyt kahdessa vuodessa laitteen hankinnan jälkeen. Olen ihastunut laitteistossa perusmittauksen lisäksi pariin erityiseen asiaan. Yksi on Optimizer, jonka avulla pystyy optimoimaan omaa lyöntiään. Ruudulle piirtyy tärkeimpiä lyönnistä mitattavia arvoja ja niitä verrataan pelaajan optimiarvoihin. Näin pystyy helposti näkemään esim. sen, onko pallon lähtökulma optimaalinen vaiko ei. Toinen ihastuksen kohde Trackmanissa on omien lyöntien vertaaminen aikaisempiin mittaustuloksiin. Omaa kehitystä on todella kätevää seurata ja sen avulla pystyy oikeasti näkemään lyönnin kehityksen.

Oma ulkokauteni käynnistyy varmaan tänäkin vuotena minileirillä Ruotsin puolella. Ajankohtaa en ole vielä lyönyt lukkoon, mutta jossakin vaiheessa huhtikuuta se tulee olemaan. Siellä olosuhteet ovat keväällä selvästi paremmat kuin Suomessa ja pidän suuresti eteläisen Ruotsin kentistä ja siellä golfklubeilla olevasta ilmapiiristä. Kilpailukalenterin kasaaminenkin on näillä hetkillä meneillään, halu kisoihin on kova pitkän tauon jälkeen, mutta pitää vielä suunnitella kalenteri järkevästi, jotta kauden aikana tulee sopiva määrä kisoja.

Sellaista kuuluu minulle näin kevään kynnyksellä.

Ai niin, vielä tuli mieleen yksi asia. Olen nykyisin Aurinko Academyn jäsen ja hoidan Trackman-mittauksia Aurinko Golfissa. Täältä voi käydä katsomassa kokoonpanon ja sieltä löytyy myös lisätietoja akatemian tarjonnasta: Aurinko Academy

Ja vielä toinen ”ai niin”: Hallikausikin on edelleen käynnissä ja teen mittauksia siis Leaf Areenalla, kannattaa nyt viimeistään varata aika ja tulla mittaukseen tai sitten voi vaikka osallistua Trackman-kilpailuun, joka on käynnissä vielä maaliskuun loppuun asti.

Ja toivotaan lopputalvesta ja alkukeväästä vähälumista, jotta pääsemme kaikki golfarit taas pian ulkoiluttamaan sitä pientä valkoista palloa. Mahtavaa kevättä kaikille!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggaajaa tykkää tästä: