Joululahjavinkki ja omia kuulumisia

Katselin, että viimeisin blogikirjoitukseni on toukokuun puolivälistä, joten nyt on korkea aika kirjoittaa hieman lisää kuulumisistani.

Kilpagolfin osalta tuon toukokuun puolivälin jälkeen ei ole paljon tapahtunut. Kävin toukokuun lopulla kokeilemassa kilpailemista kauden ensimmäisessä Finnish Tourin kilpailussa, mutta pelaamisesta ei tullut enää mitään kivuliaan peukalon takia. Tuon kilpailun jälkeen oli tehtävä vaikea päätös leikkaukseen menosta ja golfkauden keskeyttämisestä. Päätös oli lopulta helppo, mutta kuitenkin niin vaikea, ja leikkauspöytä odotti muutama päivä ennen juhannusta.

Käteni leikkasi Katja Virta Sairaala Neossa Turussa. Ranteesta otettiin jännettä ja tuosta jänteestä rakennettiin uusi sivuside vasempaan peukalooni. Toipumisennuste näytti siltä, että ainakin kilpaileminen olisi vuoden 2015 osalta parempi unohtaa. Omat ajatukseni vaelsivat leikkauksen jälkeen positiivisista negatiivisiin. Välillä uskoin siihen, että toivun pelikuntoon huomattavasti ennustetta nopeammin ja välillä taas kyseenalaistin koko golfurani jatkon.

Leikkauksen jälkeinen ensikohtaaminen "peukalo vol 2.0" kanssa
Leikkauksen jälkeinen ensikohtaaminen ”peukalo vol 2.0” kanssa

Fysioterapeuttini Riitta Reunamäen avustuksella toipuminen edistyi ihan mukavasti, kunnes menin elo-syyskuun vaihteessa lähipelialueen chippailun jälkeen rangelle lyömään… Muutamat ensimmäiset lyönnit tuntuivat hyviltä ja jatkoin lyömistä, kunnes ensimmäisen draivin kohdalla ei enää tuntunutkaan hyvältä. Seuraavalla fyssarikäynnillä olisin varmaankin saanut tukkapöllyä, jos olisin ollut vähän nuorempi. 😉 Peukalon toipuminen ja liikkuvuus oli ottanut selvästi takapakkia.

Kevyempi tuki käytössä
Kevyempi tuki käytössä

Jälkeenpäin ajatellen tuo lyöntikokeilu oli ihan hyvä asia, koska se viimeistään näytti sen, että minusta ei ollut kilpailemaan enää tällä kaudella. Pystyin aloittamaan keskittymisen täysipainoisesti toipumiseen ja valmistautumiseen kautta 2016 varten. Seuraavan kerran kokeilin lyömistä tuosta noin kuukauden kuluttua ja se kokeilu meni ilman kipuja ja niin hyvin, että tuon jälkeen pelasinkin aktiivisesti loppukauden aikana ja saldoksi tuli reilusti yli 20 kierrosta. Sen verran kova into oli päästä pelaamaan, että kävin lokakuun puolivälissä Etelä-Ruotsissa vajaan viikon mittaisella pelimatkalla ja sain kasaan siellä peräti kahdeksan kierrosta. Siellä pelasin myös alle parin ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen, tuon kierroksen jälkeen oli aika kiva fiilis!

Rusketusraidat näkyy
Rusketusraidat näkyy

Nyt pystyn harjoittelemaan ja pelaamaan ilman kipuja. Ainoa muutos normaaliin harjoitteluun on kuntosalin puolella, jossa olen jättänyt rinnallevedot vielä tekemättä, jottei peukaloon kohdistuisi liikaa painoa. Muutenkin pidän salilla vielä neopreenitukea ihan varmuuden vuoksi. Leaf Areenan Hemmo Kuusisto on tehnyt hyvän harjoitusohjelman ja itsellä on kova motivaatio treenata vielä paremmin kuin aikaisempina vuosina!

Ainoa huono puoli talviharjoittelussa on se, että en päässyt pyynnöistä huolimatta mukaan mihinkään kotiseurani Aura Golfin harjoitusryhmien toimintaan edes ryhmien ulkopuolisena yksilönä. Sain aika tylyn vastauksen, että en pääse mukaan, koska en tee seuralle mitään vastapalveluksia eikä kuulemma ole mitään mitä voisin tehdä, ilmeisesti rahakaan ei olisi auttanut tässä tapauksessa. Tämä oli aika mykistyttävä viesti, mutta yksilöurheilijana jatkan kohden unelmaani, katse vahvasti tulevaisuuteen.

Mainittakoon tässä vaiheessa suuri kiitos tämän kauden tukijoilleni, erityisesti Leaf Areenalle ja Tax Willerille. Suosittelen molempia yrityksiä kaikille golfareille ja muillekin. Leaf Areenalta löytyy aivan ensiluokkaiset harjoitusolosuhteet golfin ja kuntoilun osalta ja Tax Willer -tilitoimisto palvelee aivan huikealla asenteella ja ammattitaidolla!

Par on alitettu ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen!
Par on alitettu ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen!

Ohjelmaa on paljon talven aikana, erityisesti harjoittelua ja IT-hommia, joista mainittakoon varsinkin henkilökohtainen projektini golfmaailman parhaimman tilastointisoftan osalta. Kerron seuraavassa kirjoituksessani hieman lisää talven ohjelmastani ja tuosta softaprojektista, mutta tähän loppuun vielä jouluinen mainos. Nimittäin…


Nyt on helppo tapa hankkia joululahja/-t golfarille. Näiden nettisivujen kautta pystyy tilaamaan lahjakortteja Trackman-mittauksiin. Tuosta tilaamaan: Tilaa Trackman-lahjakortti


Kannattaa muuten tulla Trackman-mittaukseen jo ennen joulua. Mittaustuloksista saa hyvät lähtöarvot talven harjoittelua varten. Ajan voi varata täältä. Mikäli valittavissa olevat ajat eivät käy, muita aikoja voi tiedustella soittamalla tai sähköpostitse, yhteystiedot tämän sivun alareunassa.

Hyvää loppuvuotta ja joulun odotusta! Palataan asiaan vielä seuraavan blogikirjoituksen merkeissä ennen vuodenvaihdetta!

This Post Has One Comment

  1. Ihana positiivinen meininki päivitys kirjoituksessasi sanovat Leena ja Matti Torremolinoksesta sekä onnea parin alituksesta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggaajaa tykkää tästä: