Pikahälytyksellä Ruotsiin

Peukalo teipattuna reissuun

Nordic Leaguen ensimmäinen kilpailuni tällä kaudella Tanskassa oli päättynyt keskeytykseen kipeän peukalon takia ja koko loppukauden pelit olivat pelkkää kysymysmerkkiä vielä viime viikon perjantaina 8.5. Lääkärin diagnoosin mukaan vasen peukalo on leikkauskunnossa, mutta hän antoi luvan pelata, jos peukalon saa teipattua pelikuntoon. Sanoi vielä, että pelaamalla ei peukaloa voi saada enää huonompaan kuntoon eli jos kipua ei ole, niin yritän saada pelattua koko kauden ja leikkaukseen sitten syksyllä. Sain todella hyvän teippausopastuksen Ortonista ja kävin perjantai-illalla Ruissalossa lyömässä yhden korillisen rangella ja pelasin viisi reikää. Peukalo kesti tuon oikein hyvin.

Toisen Nordic Leaguen Tanskan kilpailun jouduin siis jättämään väliin, mutta Ruotsin kilpailuun olin edelleen varasijalla. Ilmoittautumisajan loputtua sijani jonotuslistalla oli 17. enkä missään vaiheessa uskonut paikan aukeavan. Kuitenkin lauantaina 9.5 iltapäivällä tuli viesti, että paikka kilpailuun on auennut. Varasin siltä istumalta laivamatkan jo lauantai-illaksi ja vahvistin tulevani maanantaina alkavaan kilpailuun.

Kävi niin hyvin, että myös Ville Männistölle aukesi paikka samaiselta jonotuslistalta ja Ville lähti kyydissäni matkaan. Aikataulu oli aika tiukka, sillä kisapaikka, Fjällbacka, oli Ruotsin länsirannikolla Göteborgin ja Oslon välimaastossa ja Tukholmasta oli ajettavaa sellaiset 500km, joka on asuntoautolla aika pitkä matka. Ehdimme kuitenkin pelata harjoituskierroksen vielä sunnuntaina iltapäivällä.

Kenttä vaikutti ihan mukavalta, siinä oli monissa väylissä jotakin samaa kuin Archipelagia Golfissa. Erityinen huomio kiinnittyi siihen, että väylät olivat todella pehmeät, mutta griinit aika kovat ja nopeat, stimp 11 jalkaa.

IMG_0212
Valmiina taistoon

Ensimmäinen kilpailukierros

Itselle osui ensimmäiseksi päiväksi myöhäinen lähtöaika, klo 15.10. Koska kentän 10. tii oli kaukana klubilta, lähtivät kaikki pelaajat ykköseltä ja startit olivat välillä 7.00-15.50. Maanantaiaamu alkoi hieman tuulisena, mutta oman starttini tullessa ajankohtaiseksi tuuli oli noussut jo varmaan myrskylukemiin tai ainakin aika lähellä. Reiällä 12 alkoi myös kova sade, joka tuotti ainakin itselle suuria vaikeuksia, koska sateenvarjon käyttäminen oli täysin mahdotonta tuulen takia.

Tuulessa lähestymisten saaminen lähelle reikää oli omalla kohdallani mahdoton tehtävä ja ensimmäinen putti tai chippi lähti aina turhan kaukaa reiästä, lähimmillään vain hieman alle viiden metrin päästä. Peli muuttui normaalista lipulle lyömisestä taisteluun par-tulosten saamiseksi. Ennen sadetta sain ensimmäisen 12 reiän aikana aikaiseksi kaikki kierroksen kahdeksan griiniosumaa, mutta matkan varrelle osui myös kolme kolmen putin griiniä, joten tulos oli siinä vaiheessa +5.

Viimeiset kuusi reikää pelattiin vastatuuleen ja tosiaan kovassa sateessa ja itsellä ei vain ollut tällä kertaa riittäviä eväitä pärjätä noissa olosuhteissa. Griiniosumia ei enää tullut ja korttiin merkittiin vielä kaksi bogia ja yksi tupla. Kierroksen kokonaistulos oli 80 (+9).

Koin, että oli lähtöajan osalta todella epäonninen ja itselleni osui erittäin huono sauma pelata. Kelin ero aamulla lähteneisiin oli merkittävä sekä tuulen että myös sateen vuoksi. Kuvaavaa kierroksella oli mm. se, että reiällä seitsemän lyöty lähestymislyönti 156m päästä reiästä rautanelosella jäi 42m vajaaksi lyönnin noustessa tuuleen! Samaisella reiällä pallo heilui ja huojui griinillä ja oli todella lähellä, että se olisi lähtenyt itse liikkumaan tuulen takia.

Ensimmäinen kilpailukierros
Ensimmäinen kilpailukierros

Toinen kilpailukierros

Toisen päivän lähtöaika oli aamulla klo 9.30 ja tuuli oli maltillisempaa, mutta edelleen Suomen mittapuun mukaan erittäin kovaa. Kierros käynnistyi 11 parin putkella ja lyöminen oli ensimmäistä kisakierrosta parempaa, mutta edelleen laadukkaat lähestymiset puuttuivat ja en päässyt kertaakaan lähestymisillä alle viiden metrin päähän reiästä. Reiällä seitsemän alkoi sade, joka jatkui koko kierroksen loppuun. Reiät 7-11 pelattiin vielä tihkusateessa, mutta loppu mentiin taas sitten ihan kunnollisessa sateessa voimistuneen tuulen kera.

Reiällä 12 löin todella huonon avauksen outtiin ja ”par-juna” katkesi väärään suuntaan, kun korttiin merkittiin tupla. Loppu oli taas tuttua taistelua tuulta, sadetta ja paria vastaan ja siinä taistelun hävinneenä ja neljän bogin saattelemana lopputulos oli 77(+6) lyöntiä. Sade loppui sitten melkein heti oman kierrokseni päätyttyä, joten taisi olla aika huono tuuri olosuhteiden kanssa myös toisena päivän.

Toinen kilpailukierros
Toinen kilpailukierros

Yhteenveto

Yhteistulos +15 ei todellakaan ollut sitä, mitä odotin ja hain, mutta positiivista oli se, että pystyin pelaamaan peukalo teipattuna. Lähipeli oli laadukasta ja puttipelikin hyvää, tosin ensimmäisen kierroksen kolme kolmen putin griiniä sitä hieman heikensi. Strokes Gained -numeroin lähipeli oli kahden kierroksen aikana -0,28 (+0,37 ja -0,65) lyönnin arvoista ja puttaaminen -3,83 (-3,55 ja -0,28).

Kilpailun lopputulokset

Toinen kilpailu kotimatkan varrella

Bongasin myös toisen kilpailun Ruotsista matkan varrelta. Kyse oli pienestä SeeMore Tour -nimisestä kiertueesta, jossa pelataan yhden päivän ja 36 reiän kilpailuja ja niissä jaetaan hieman rahaa osakilpailujen ja kokonaisrankingin parhaille. Koska kolmas kilpailupäivä jäi sekä minun että myös Villen osalta pelaamatta Fjällbackassa, oli meillä aikaa pelata harjoituskierros keskiviikkona, kun kisa käytiin torstaina.

Harjoituskierroksella panoksena oli reissun aikana kertyneiden tiskien tiskaaminen ja tuo tiskivuoro taisi olla itselleni aika epämiellyttävää puuhaa, koska pelasin bogi- (ja pain-)freen kierroksen tulokseen 68(-4) lyöntiä ja sain vapautuksen tiskaamisesta. Griinit olivat selvästi Fjällbackaa huonommat ja hitaammat, mutta maltillisemmassa tuulessa sain lähestymisiini tarkkuutta ja tuloksenteko tuntui helpolta.

Kilpailupäivänä vire ei kuitenkaan ollut enää sama ja lisäksi parin huonon pompun ja lien saattelemana olin tuloksella +5 reiällä 12, kunnes löin lähestymislyönnissä maan alla olevaan juureen, auts! Loppukilpailu, siis 24 reikää, oli sitten kivun kanssa elämistä ja mielessä kävi jo keskeyttäminen. Jatkoin kuitenkin loppuun saakka, kun muistin lääkärin sanat siitä, että peukalo ei voi mennä enää huonompaan kuntoon.

Tuloksellisesti ensimmäinen kierros oli umpisurkea 81(+9) ihan kohtalaisissa olosuhteissa ja toinenkin peräti 77(+6). Toisen kierroksen loppupuolelle osui muutama huono avaus, yksi outtiin (14.) ja yksi vesiesteeseen (15.), ja mahdollisuudet yhteen suhtkoht asialliseen kierrostulokseen menivät siinä.

Ensimmäinen kilpailukierros
Ensimmäinen kilpailukierros
Toinen kilpailukierros
Toinen kilpailukierros

Kilpailun lopputulokset (SeeMore Tour)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggaajaa tykkää tästä: