Niukasti ulos rahoilta Liberecissä

Czech PGA Tourin ”Spring Swing” päättyi kolmenteen kilpailuun Liberecissä

Kolmas kilpailu Czech PGA Tourilla käytiin 20.-21.4.2015 Liberecin lähettyvillä Ypsilon Golf Resort -nimisessä paikassa. Saavuin paikalle jo 17.4 illalla edellisen kilpailun jälkeen ja pääsin tutustumaan kenttään kahtena kilpailua edeltävänä päivänä. Majoittauduin tällä kertaa asuntoautoineni klubin parkkipaikalle, kun klubilla ei ollut tarjota parempaa paikkaa eikä sähköjä ollenkaan. Läppäreiden ja Trackmanin lataukset suoritin klubin ravintolan nurkkapöydässä omassa ”toimistossa”.

Päällimmäisenä kentästä jäi harjoituskierrosten perusteella mieleen kolme asiaa: loistava kunto jo tähän aikaan vuodesta, aikamoinen mäkisyys ja lähes jokaisella väylällä olleet ”biozone”-alueet. Nuo biozonet oli merkitty vesiesteiksi ja niistä pelaaminen oli ehdottomasti kiellettyä.

Valmistauminen kilpailuun sujui hyvin ja muutamat kentän metkut tuli omasta mielestä kartoitettua hyvin. Olin siis valmis kolmanteen Czech PGA Tourin kisaan ja ennakko-odotuksissa koin taistelevani aivan kärkisijoista ja tarkoitus oli mennä tuloksessa ”pakkaselle” kuten kilpailua edeltävänä yönä kävi lämpötilan suhteen (onneksi autossa toimii lämmitys).

CDGbhZdWIAAJ8p3

Ensimmäinen kierros

Peli lähti vähän huonosti liikkeelle, kun ensimmäisen avauksen jäädessä väylällä aikamoiseen alarinteeseen, mutta pallo silti jalkojen yläpuolella, löin lähestymisen tuollaiseen ”biozone”-alueen rajan viereen. Pallo oli tietenkin rajan väärällä puolella ihan pelattavissa ja vain 20 m päässä lipusta, mutta ei auttanut muu kuin mennä 60 metriä taaksepäin ja dropata pallo esteen toiselle puolelle. Tuolta sain onneksi pallon sen verran lähelle, että sain bogin aikaiseksi.

Löin kierroksen aikana kolmesti (reiät 3, 9 ja 14) avauksen oikealle hankaluuksiin, mutta pääsin jokaisella kerralla välilyönnin kera takaisin peliin yhden lyönnin kuitenkin menettäneenä. Muilta osin avaukset toimivat hyvin, vaikka hyväkään avaus ei aina päätynyt väylälle väyläleikkuiden mutkittelun takia.

Kierroksen aikainen navakka ja kylmä tuuli vaikutti itsellä aika paljon lähestymisten laatuun. Kierrokseen ei kertynyt kuin vain yhteensä seitsemän griiniosumaa, mutta saman verran oli ”foreosumia” tai ainakin melkein forella…

Putti toimi tällä kierroksella ihan mukavasti kuten kokonaisputtimäärä 27 osoittaakin. Putteria käytin kyllä kaksi kertaa enemmän upottaen esim. reiällä 13 noin 12-metrisen birdien forelta. Tosin griiniosumien vähyys hieman auttoi tuossa puttimäärässä ja Strokes Gained -tilastointi näytti putin osalta -0,4 eli ei ihan PGA Tourin keskitasoa kuitenkaan.

Paras osio tällä kertaa SG-tilaston osalta oli osa-alue ”Short”, joka sisältää kaikki lyönnit griinin ulkopuolelta alle 100 yardin päästä reiästä, siinä plussaa tuli yhteensä hieman yli puolen lyönnin verran.

Sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen oli lopulta 17 ja olin vielä rahasijoituksessa kiinni.

Ensimmäinen kierros
Ensimmäinen kierros

Toinen kierros

Toisella kierroksella taas tuttu sävel: tavoitteena nousu kohden kärkeä. Päivä oli vielä ensimmäistä kisapäivää tuulisempi, mutta onneksi kuitenkin viitisen astetta lämpimämpi. Olin maanantaina kierroksen jälkeen tehnyt lyönnin tsekkauksen Trackmanin kanssa ja omat vahvuudet ja heikkoudet oli hyvin tiedossa.

Ei ollut tälläkään kerralla mitenkään huikea aloitus. Ensimmäinen avaus vastatuuleen lähti spoonilla hieman korkealle ja jäi puiden taakse maskiin, välilyönti nöyrästi väylälle ja bogin kautta liikkeelle. Kakkosella kohtalainen birdiepaikka kääntyi todella huonojen puttien takia bogiksi ja sijoitus painui väärään suuntaan. Etuysille tuli vielä kaksi kolmen putin griiniä lisää rei’illä 5 ja 9. Lyönti oli selvästi parempaa kuin ensimmäisenä kisapäivänä, mutta tulos oli kuitenkin puolivälissä kaksi lyöntiä huonompi.

Kympin tiiltä (par-4 409m, dogleg oikealle) ei lähtenytkään hieman yllättäen suunniteltua draw-kierrettä ja pallo hävisi lopulta väylän oikealle puolelle esteeseen. Droppipaikka olisi ollut aika lähellä tiiboksia ja pitkässä heinässä, joten päätin lyödä uuden tiiltä. Toisella pallolla vielä lähestyminen pitkäksi ja mahdottamasta paikasta lopulta tripla korttiin, voi ei!

Loppukierroksen löin pelkkiä griiniosumia reikää 16 lukuunottamatta, mutta putti ei uponnut. Kierroksen aikana tuli peräti kuusi lip-outtia ja kymmenen kertaa napautin pallon reikään yhdellä kädellä vajaan 20 cm päästä. Putti oli omasta mielestäni ihan hyvää, vauhdit olivat yleisesti ottaen hyvin kohdillaan ja pallo lähti siihen suuntaan kuin halusin. Jotenkin vain pallo ei halunnut mennä suoraan reikään. Strokes Gained osoitti putin osalta lukemaa -4,0, joten putin laadun osalta eroa edelliseen kierrokseen oli noin 3,6 lyöntiä (vaikka kokonaisputtimäärän ero olikin yhdeksän lyöntiä).

Löin kierroksen aikana hyviä avauksia, mutta tilastoja katsellessa huomasin, että vain kolme oli päätynyt väylälle. Kaikki olivat kuitenkin vain metrin tai kaksi väylän reunasta (paitsi ykkösellä ja kympillä).

Kierrostulos oli ruma 80 ja loppusijoitus painui vain hieman alaspäin ollen 22. Tulostaso oli toisena päivänä ensimmäistäkin päivää huonompi ja itsellä jäi vain vaivainen yksi lyönti, että olisin saanut rahaa.

Toinen kierros
Toinen kierros

Seuraavana ohjelmassa…

Keskiviikkona on tarkoitus ajaa taas uuteen maahan ja viikonloppuna tarkoitus tutustua uuteen kiertueeseen. Ohjelmassa on nimittäin Puolan kiertue eli LOTOS PGA Polska Tour. Tunnelmia sieltä hieman myöhemmin. Lisäksi kirjoitan vielä lähipäivinä yleisraportin Czech PGA Tourista ja näistä kolmesta kilpailusta.

Kilpailun lopputulokset

This Post Has One Comment

  1. Hienoa Mika, harjoitus tekee mestarin ja kilpailut tuovat kokemusta. Meidän kierros päättyi to aamuna Naantaliin, vaunu stagessa ja pesukone kotona käynnissä.
    Onnea seuraavaan kilpailuun sekä ”mökki” matkoihin niiden välillä. Toivovat Leena ja Matti

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggaajaa tykkää tästä: