Raportti kauden toisesta kilpailusta

Ennakkoasetelmat ja -tunnelmat

Ensimmäinen kilpailu oli takana ja siitä jäi positiivinen fiilis varsinkin toisen kierroksen ansiosta. Yhden välipäivän jälkeen siirryin noin 50 km pohjoisemmaksi aivan Prahan läheisyyteen Black Bridge -nimiselle golfkentälle. Tällä kertaa golfklubilla ei ollut mahdollisuutta sähköjen saamiseen asuntoautooni, joten päätin leiriytyä ensimmäistä kertaa tällä reissulla leirintäalueelle. Kyseinen paikka oli niin lähellä golfkenttää, vajaan kilometrin päässä, että kävelin bägin ja kärryjen kanssa päivittäin kentälle ja takaisin.

Pelasin tiistaina kokonaisen harjoituskierroksen ja keskiviikkona puolikkaan. Kentän griinit olivat selvästi edellistä kenttää nopeammat ja niissä oli huomattavasti enemmän kallistuksia. Keskityin paljon harjoituskierrosten aikana mallintamaan griinejä omiin muistiinpanoihini, jotta osaisin sitten kilpailussa lyödä lähestymisiä järkeviin paikkoihin ja välttää kaltevia alamäkiputteja.

Tiipaikoilla ja klubin ympäristössä oli paljon kivimuureja
Tiipaikoilla ja klubin ympäristössä oli paljon kivimuureja

Ensimmäinen kilpailukierros

Peli lähti ihan mukavasti kulkemaan, vaikka heti ensimmäisellä reiällä tulikin bogi korttiin. Pallon makuun kanssa oli hieman epäonnea ja lyhyellä väylällä piti ottaa välilyönti. Tuo ei menoa haitannut, vaan väylä- ja griiniosumia tuli ihan mukavasti ja viitosreiällä pallo meinasi jopa mennä spinnillä lähestymisen jälkeen suoraan reikään kuitenkin kierähtäen ja pysähtyen vain parinkymmenen sentin päähän.

Ysillä, dogleg par-5 (427m), joka oli mielestäni kentän helpoin reikä, tuli hetkellinen blackout/auringonpimennys/aivop**** kohdalleni ja hieman liian rohkea linja yhdistettynä hieman epäonnistuneisiin draiveihin johti kahteen perättäiseen outtiin. Vasta kolmas avaus oli kentällä ja neljä ylimääräistä lyöntiä oli hetkessä kortissa. Sain kolmannella pallolla onneksi birdien aikaiseksi ja korttiin merkittiin triplabogi. Tässä vaiheessa olin kuitenkin jo neljä yli parin.

Takaysillä sain tehtyä pari helppoa birdietä par-5 -väylillä ja yksi harmittavainen bogi oli otettava, kun swingin aikana pelikaveri paiskasi mailan bägiin ja vetäsin pallon laakana takabunkkeriin, jossa oli ns. tekemätön paikka, kentän jyrkin griini, joka vietti takaisin väylälle päin. Tuolloin oli bogissakin tekemistä ja kyllä vähän harmitti ja annoin sen myös kuulua tuolle pelikaverille. Kierroksen jälkeen anteeksipyynnön jälkeen kaikki oli taas hyvin. 🙂

Tulos kierrokselta oli 75, eli kolme yli ja mahdollisuuksia olisi ollut huomattavasti parempaan. Putissakaan ei ollut suuremmin valittamista, vaikka pisin upotus tulikin vain hieman yli metrin (4ft) päästä. Paljon oli putteja 4-6 metrin päästä, mutta tällä kierroksella ei vain uponnut.

11130414_476155095875160_975729148416256954_o
Ensimmäinen kilpailukierros

 

Toinen kilpailukierros

Aamulla rangella moni pelaaja tuli sanomaan, että vedä nyt taas se 66 tauluun tänään. Oli aika mukavaa, kun tuntemattomat pelaajat olivat huomioineet edellisen kisan kierrokseni ja kannustivat ja sanoivat vielä sen ääneen!

Noista kommenteista sai lisää virtaa ja kierros alkoi hyvillä lyönneillä tiiltä ja väylältä ja kuudennen reiän jälkeen olin kierrosta yhden alle. Seiskallakin, par-4 (384m), pallo oli hyvin väylällä, mutta löin lähestymisen sivurinteestä hieman vajaaksi griinistä. Tuosta paikasta käytin sitten vielä peräti viisi lyöntiä ennenkuin pallo oli reiässä. Ensimmäinen nosto 20m päästä reiästä meni laakana saman verran reiän toiselle puolelle ja seuraava lyönti sieltä valui alamäkeen pois griiniltä. Siitä vielä kolme kertaa putterilla ja taas oli tripla kortissa.

En tunkenut kuitenkaan päätä pensaaseen, vaan yritin jatkaa normaalia peliäni ja tehdä parhaan mahdollisen tuloksen lyönti kerrallaan. Pallot löysivät hyvin väylät ja myös griinit, mutta monesti ensimmäinen putti lähti sen verran kaukaa, että kauhean montaa realistista birdiepaikkaa ei ollut. Ei niitä birdietä sitten tullutkaan enää, parien lisäksi pari bogia eksyi korttiin ja lopputulos oli 76 (15 griiniosumalla).

Toinen kilpailukierros
Toinen kilpailukierros

Yhteenveto

Kilpailun loppusijoitus oli 29. ja tällä kertaa rahat jaettiin muiden kesken. Näissä kevätsarjan kisoissa 20 parasta pääsee kiinni rahoihin. Oma tulos oli 75+76 = 151 (+7) sisältäen nuo kaksi triplaa. Peruspeli oli ihan mallillaan ja siitä kertoo väylä- ja griiniosumien hyvä määrä, väyliä 20/28 ja griinejä 27/36. Puttikin oli ihan kohtuullista kaltevilla griineillä, 65 puttia yhteensä ja vain yksi kolmen putin griini.

Kilpailun lopputulokset

Pelaan vielä kolmannen kilpailun Tsekeissä ja se pelataan jo nyt maanantaista tiistaihin Liberecissä Ypsilon Golf Resortissa. Linkki tulospalveluun löytyy kilpailut-sivulta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggaajaa tykkää tästä: