Kilpailukausi päätökseen

Karsimassa ensi vuodeksi Nordic Golf Leagueen

Suuntasin sunnuntaina illalla Pickalaan valmiiksi maanantaina pelattavaa Nordic Golf Leaguen karsinnan ensimmäistä vaihetta varten. Omalla kohdallani muistot vuoden takaisesta karsinnasta, ja varsinkin sen voitosta, ja viime aikojen paremmat pelit nostivat itseluottamusta ja tunne oli hyvä. Lisäksi minulle oli tulossa kaveri cädäämään.

Karsinnassa pelattiin yhden päivän aikana 36 reikää Pickalan Park-kentällä. Lopputuloksista kahdeksan parasta tulisi pääsemään eteenpäin varsinaiseen karsintafinaaliin Tanskaan. Säätietojen mukaan odotettavissa oli vesisadetta lähes koko päiväksi, joten ajatuksena oli pitää mailat ja peluri kuivina ja maltti mukana koko päivän ajan.

Karsinta eteni omalta osaltani hieman heikohkolla lyömisellä muutaman birdien ja bogin saattelemana eteenpäin ja ensimmäisen kierroksen tulokseksi muodostui 74(+2). Tuolla tuloksella sijoittui puolivälissä sijalle kymmenen.

NL-karsinta, ensimmäinen kierros
NL-karsinta, ensimmäinen kierros

Toinen kierros sujui pitkään hieman ensimmäistä paremmin bogien pysyessä paremmin kortista poissa ja etuysin jälkeen olin saanut viilattua yhden lyönnin pois tuloksesta ja siis yhteistulos oli +1.

Viimeisten reikien aikana tuli itselle yksi paha nukahdus putterin kanssa, siitä kolme puttia reiällä 11, veteen lyöty avaus reiällä 12 ja kovan sateen takia pari vähän heikompaa lyöntiä, rei’illä 13 ja 14. Olinkin yhtäkkiä puttaamassa reiällä 14 noin neljämetristä parputtia, jonka upotessa olisin tuloksessa +4.

Tuossa kohtaa vettä tuli jo niin paljon, että koko griini oli veden peitossa eikä puttaaminen ollut käytännössä mahdollista enää mistään suunnasta. Yrittäessämme soittaa tuomarille, saapuikin Eero Kangasniemi golfautolla kertomaan meille kilpailun keskeytymisestä. Kaikki griinit olivat pelikelvottomia sateen takia.

NL-karsinta, vettä hieman haittaamassa puttityöskentelyä
NL-karsinta, vettä ”hieman” haittaamassa puttityöskentelyä.

Kävelimme siis takaisin klubitalolle pitämään sadetta ja keli näytti kyllä niin surkealta, että en uskonut siihen, että pystyisimme jatkamaan. Kuitenkin sade laantui noin tunnin kuluttua ja pääsimme lopulta jatkamaan peliä vajaan kahden tunnin tauon jälkeen. Griinit olivat taas pelikunnolla, vettä ei enää tullut, mutta sää oli muuttunut tuuliseksi ja tuntui siltä, että lämpötila oli pudonnut selvästi.

Tauon jälkeen puttini ei uponnut ja tein myös seuraavalle reiälle todella huonon avauksen jälkeen bogin ja olin valunut jo tulokseen +6 viiden peräkkäisen bogin ansiosta. Kolmen viimeisen reiän aikana oli vielä hyvät birdieyritykset, mutta reiällä 16 ja 17 lähestymiset olivat niin kaukana reiästä, että hyvästä putista huolimatta birdien saaminen ei ollut käytännössä realistista. Viimeisellä oli hyvä paikka, mutta putti jäi linjalla noin sentin lyhyeksi. Onneksi tuo putti ei kuitenkaan ratkaissut mitään.

NL-karsinta, toinen kierros
NL-karsinta, toinen kierros

Toisen kierroksen tulokseksi tuli siis 76(+4) ja yhteistulokseksi tuo +6, kaksi lyöntiä liikaa. Lopputuloksissa olin kymmenes eikä paikkaa karsintafinaaliin siis auennut. Lohdutukseksi sain kuitenkin maapaikan kaikkiin ensi kaudella Suomessa pelattaviin NL-kisoihin, toivottavasti kisoja tulee olemaan täällä enemmän kuin tuo tänä vuonna pelattu määrä (2 kpl). Pettymys oli suuri, mutta mielessä siinsi vielä torstaina alkava NL-kisa Göteborgin lähettyvillä.

Karsinnan tulokset

Kauden viimeinen kilpailu – valitettavasti kotona

Olin tuohon Göteborgin kisaan alkuperäisellä osallistujalistalla kolmannella varasijalla ja listoilla oli kolme jakamatonta villiä korttia, joten tilanne näytti hyvältä omalta osaltani ja olin valmiudessa lähteä kisaan. Maanantaina ei ollut tullut soittoa eikä ollut viestiä vastaajassani. Tiistainakaan ei soittoa kuulunut ja illalla näin lähtöajat, joista ei nimeäni löytynyt.

Huomasin, että lähtölistoilla oli peräti seitsemän pelaajaa varasijoilta, joten päätin tiedustella sitä, miksi minut oli sivuutettu kokonaan. Lähetin sähköpostia asiasta ja hetken kuluttua minulle soitettiin.

Minulle kerrottiin, että minua oli koitettu tavoitella puhelimitse maanantaina, mutta puhelu ei ollut yhdistynyt enkä ollut vastannut. Lopulta selvisi, että soittaja oli yrittänyt soittaa Ruotsista minulle numeroon nolla-viisi-nolla-jne, siis ilman tuota +358 alkua. Kyseiseen numeroon soittaminen ei tietenkään toimi eikä puhelu tämän takia tullut perille.

Tarkistin omista tiedoistani, että puhelinnumeroni on Nordic Leaguen järjestelmässä tosiaan suomalaisessa muodossa. Tuo numero tuossa muodossa on alunperin Aura Golfin käyttämästä NexGolf-järjestelmästä, josta se on siirtynyt toiseen Suomessa käytettävään järjestelmään, GolfBoxiin. NL käyttää GolfBoxia, joten sitä kautta puhelinumeroni on hallinnon käytössä. Koko kisakauden olen saanut Nordic Leaguen tekstiviestit ihan normaalisti, joten en osannut aavistaa, että puhelinumeroni saattaisi olla soittoa varten kuitenkin ”väärässä” muodossa.

Tilanne oli kuitenkin se, että lähtöajat oli julkaistu täydellä pelaajamäärällä. Lisäksi asian selvitessä kellon oli jo niin paljon, että en olisi enää ehtinyt iltalaivaan enkä perille mitenkään järkevällä aikataululla. Puhelimen toisessa päässä vain soriteltiin eikä asialle voinut enää mitään. Osasivat kuitenkin soittaa sen puhelun oikeaan numeroon!

Tähän loppui kilpailukauteni, ensimmäinen kauteni ammattilaisena, siis ensin karsiutumalla jatkosta ja sitten ilman kilpailemista siinä kilpailussa, johon olisin päässyt. Nyt on aika vetää yhteen kaikki tapahtumat vuoden ajalta ja kertyneet kokemukset ja aloittaa ensi kauden suunnittelu ja tavoiteasettelu.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggaajaa tykkää tästä: