Nordic Leagueta Isabergissä

Seuran mestaruuskilpailujen jälkeen suunnistin tiistaina päivälaivalla naapurimaahamme Ruotsiin ja kohti Isabergiä. Ohjelmassa oli Patrik Sjölandin hostaama Nordic League kilpailu Isaberg Open. Kentän olin pelannut kertaalleen viime syksynä NL-karsintojen jälkeen ja tarkoitus oli pelata yksi harjoituskierros vielä keskiviikkona.

Harjoituskierros vaihtui sitten lopulta vain yhdeksän reiän kävelyyn, kun keskiviikkona oli ohjelmassa kaksi proam-kisaa ja lupaus oli, että kentälle pääsee kisojen jälkeen noin klo 18.30. Kenttämestari oli kuitenkin ilmoittanut, että työntekijöitä varten kenttä rauhoitetaan illalla ja kentälle pääsee vain kävelemään ja tutustumaan griineihin. Otin putterin, wedgen, etäisyysmittarin, pari palloa ja vesipullon mukaan ja suunnistin kentän takaysille. Aiemmin ei ole tullut paljon harrastettua kenttään tutustumista tällä tavalla, mutta oli ihan hyvä tapa muistella väyliä ja tutustua griineihin tavallista tarkemmin.

Kisapäivän starteiksi osui taas valitettavasti ekalle päivälle iltapäivän startti ja toiselle päivälle sitten aamupäivän startti. Tykkään kyllä itse enemmän aamupäivä-iltapäivä-vaihtoehdosta, koska silloin kierrosten väliin jää aikaa myös hieman harjoitella. Nyt kierroksen jälkeen ei voinut paljon muuta tehdä kuin käydä pikaisesti rangella ennen ruokailua.

Ensimmäinen kisapäivä

Ensimmäinen kierros lähti käyntiin ihan mallikkaasti par-voittoisesti. Varsinaisia hyviä birdiepaikkoja ei ollut, mutta eipä suurempaa ongelmaakaan näyttänyt olevan. Sitten tuli valitettava musta hetki, joka kesti kolme reikää. Löin kasilla (360m par-4) avauksen vasemmalle tiukkaan raffiin ja päätin lyödä vain välilyönnin väylälle noin 100m eteenpäin. Tuo välilyönti lähti sokettina toiselle puolelle väylää mustikoiden joukkoon aika pahaan paikkaan. Sieltä vielä yksi välilyönti vesiesteeseen ja esteestä griinin reunaan. Parilla putilla tulokseksi tuli tupla ja tuo soketti hieman jyskytti takaraivoissa.

Ysillä (416m par-4) löin ihan asiallisen avauksen, mutta keskeltä väylää uuden soketin puskiin ja pallo hävyksiin. Tuolle väylälle tein lopulta triplan. Kympille (505m par-5) vielä bogi perään, niin oli kolmen reiän putki yhteensä kuusi yli partuloksen. 🙁

Loppukierros sujui taas sellaista normipeliä reikää 16 (344m par-4) lukuunottamatta. Siinä lähestyminen päätyi vasemmalle syvään griinibunkkeriin ja vaikea bunkkerilyönti painui toppina pitkälle yli griinin. Sieltä jouduin lyömään vielä kaksi kertaa ennen griinille pääsyä ja kaksi puttia antoivan tulokseksi toisen triplan. Kierrostulos oli surkea 82(+10) vaikka suurin osa kierroksesta oli ihan hyvää lyömistä ja puttaamista.

Ensimmäisen kierroksen tilastot.
Ensimmäisen kierroksen tilastot.

Toinen kisapäivä

Toisena päivänä ei ollut mitään todellista mahdollisuutta taistella jatkoonpääsystä, koska cut-raja oli tuloksessa +1. Päivä lähti todella huonosti liikkeelle, kun kymppireiällä löin avaukseni vasemmalle ja jouduin ottamaan välilyönnin. Kolmas lyönti spoonilla lähti hieman oikealle ja osui puuhun ja siitä pusikkoon. Paikka oli sen verran haastava, että jouduin turvautumaan droppiin ja vielä dropin jälkeen välilyöntiin. Kuudes lyönti lähti 108m päästä ja meni sen verran lähelle, että sain tuplan upotettua, mutta fiilis oli vähän erikoinen.

Kierros sisälti paljon hyvää, lähes kaikki avaukset olivat väylällä ja griini-(11 kpl) ja foreosumia(3 kpl) kertyi sopivasti. Valitettavasti putteri oli hieman kaksijakoisella päällä, koska hyvien upotusten lisäksi otin kolme kertaa kolme puttia ja lisäksi kerran vajaa kaksimetrinen birdie livahti reunan kautta ohi. Tulosta verotti hieman tuo avausreiän bogi ja kolmet putit ja tulostauluun kirjattiin lopulta 75(+3). Olihan tuo seitsemän lyöntiä paremmin kuin päivää ennen, mutta vieläkään en saanut omasta mielestäni riittävän hyvää tulosta, joka vastaisi omia pelisuorituksia.

Toisen kierroksen tilastot
Toisen kierroksen tilastot

Pelikaverini Hampuksella oli ”hieman” epätasainen päivä. Aloitus oli birdie-tupla-tupla-birdie-birdie-holari! Loppu oli vähän tasaisempaa vaikkei pelkkää paria ollutkaan. Tulokseksi Hampus sai 70(-2) ja jännittää tällä hetkellä cut-rajaa omalla yhteistuloksella +2.

Itselle tuli siis huomisesta lauantaista vapaapäivä, jonka aion käyttää pelaamiseen jossakin Tukholman seudulla. Kenttää en vielä tiedä, mutta saatan mennä Bro Hof Slottiin tutustumaan Castle Courseen.

Seuraava kilpailu kalenterissani on vasta elokuun viimeisellä viikolla pelattava Finnish Tourin Paltamo Open. Sitä ennen on hyvää aikaa harjoitella ja tehdä vaikkapa Trackman-mittauksia.

Kuva Nordea Tourin galleriasta. Avaus reiällä 18. Ilme on hieman tuima, mutta pallo päätyi keskelle latua.
Kuva Nordea Tourin galleriasta. Avaus reiällä 18. Ilme on hieman tuima, mutta pallo päätyi keskelle latua.

Lopputulokset löytyvät täältä: http://eccotour.org/nordicgolfleague/scores/#/competition/30072/leaderboard

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
%d bloggaajaa tykkää tästä: